Administrator: 30-03-2017 02:35:36 in Noutati
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, joi, 30 martie 2017, s-a desfăşurat Şedința Adunării Generale a Asociației Socio-Culturale „Matei Basarab”, în Sala Amfiteatru a Centrului Socio-Cultural „Episcopul Damaschin” din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. 

În deschiderea conferinţei, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a subliniat importanţa mărturisirii de credinţă la care suntem chemaţi: <<Noi suntem chemaţi să-L mărturisim pe Iisus Hristos, iar alături de noi, familiile noastre şi comunitatea noastră. Anul 2017 a fost închinat Sfintei Liturghii, izvorul de unde noi primim puterea necesară în vederea acestei mărturisiri. Aceasta este sarcina Bisericii noastre Ortodoxe și a tuturor Asociațiilor și Fundațiilor care ființează sub oblăduirea ei: de a fi „făclii luminoase” (Luca 11, 33). Am observat, și acest aspect trebuie subliniat de fiecare dată, dăruirea cu care voluntarii Asociației Socio – Culturale Matei Basarab se implică în rezolvarea cazurilor sociale, fără să primească vreun beneficiu material. Alături de acești oameni înzestrați cu dăruire, Asociația noastră a realizat lucruri minunate. Vom continua să le fim alături, sprijinindu-i în demersurile lor. Exemplul lor personal deja își arată roadele.>> 

În încheierea cuvântului, Preasfinţia Sa a felicitat pe toți ostenitorii din cadrul Asociației Socio-Culturale „Matei Basarab”, îndemnându-i la o sporită lucrare în ogorul Domnului, încredințându-i că vor fi pomeniți pururea în rugăciunile Noastre. 

La Şedinţa Adunării Generale au participat membrii Consiliului Director, membrii supleanți și 234 de membri ai Asociaţiei, din care 134 delegaţi, astfel, Adunarea Generală a fost întrunită statutar și legal. 

În cadrul ședinței, după rostirea rugăciunii „Tatăl nostru”, au fost prezentate punctele menționate în ordinea de zi, după cum urmează: Prezentarea și aprobarea Raportului de activitate pe anul 2016, Prezentarea și aprobarea Raportului financiar pe anul 2016, Prezentarea și aprobarea Planului de activitate pentru anul 2017, Prezentarea și aprobarea Bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2017 şi Diverse. Toate punctele de pe ordinea de zi au fost prezentate, discutate şi aprobate în unanimitate. 

La finalul întâlnirii, ședința Adunării Generale a fost declarată închisă și s-a rostit rugăciunea de final „Cuvine-se cu adevărat”. 
Cautare
Programul Slujbelor
Sambata - ora 8:00 Sfanta Liturghie

Sambata - ora 18:00 Vecernie

Duminica - ora 8:00 Utrenie si Sfanta Liturghie

De fiecare Sarbatoare cu Cruce Rosie se savarsesc Utrenia si Sfanta Liturghie, incepand cu ora 8:00, iar in seara de dinaintea sarbatorii se savarseste Slujba Vecerniei cu Litie
Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe