Activităţi sociale desfăşurate de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor şi partenerii săi

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor prin Serviciul acordat în comunitate şi Asociaţia Socio-Culturală „Matei Basarab”, prin Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii, servicii sociale acreditate conform legislaţiei în domeniul social, au desfăşurat în perioada 02 – 29 noiembrie 2018, acţiuni care au avut ca scop ajutorarea persoanelor aflate în dificultate din municipiul Slobozia.


Astfel, în această perioadă au fost efectuate vizite la domiciliu, activităţi de socializare şi consiliere socială, la care au participat 26 persoane vârstnice şi 13 adulţi aflaţi în dificultate din municipiul Slobozia.


În cadrul vizitelor la domiciliu şi activităţilor sociale desfăşurate au fost oferite  pachete cu produse din carne, sponsorizate de S.C. Ana şi Cornel S.R.L, în valoare totală de 1.098 lei, şi pachete cu alimente de bază, fructe şi legume, în valoare totală de 1.200 lei, donate de elevii din cadrul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” şi Liceului Pedagogic „Matei Basarab” Slobozia.


Pentru 20 de copii din familii aflate în dificultate din municipiul Slobozia au fost organizate săptămânal de către profesorii voluntari ai serviciului social Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii al Asociaţiei Socio-Culturale „Matei Basarab”, întâlniri în cadrul cărora au beneficiat de îndrumare şi sprijin în vederea efectuării temelor şi aplicaţiilor practice la disciplinele Limba şi literatura română şi Matematică.


Serviciile sociale oferite de către Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor şi Asociaţia Socio-Culturală „Matei Basarab” împreună cu partenerii acestora, în perioada 02-29 noiembrie 2018, contribuie la prevenirea situaţiilor de criză cu care se confruntă persoanele aflate în dificultate şi la prevenirea abandonului şcolar la nivel local.   


Se încarcă
0%
încărcat
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...